În aceste zile are loc Tokyo Motor Show 2017 şi nu puteau lipsi automobilele concept ceva mai inedite. Printre ele s-a strecurat şi acest Yamaha Cross Hub, o camionetă de care cred că şi Elon Musk ar fi încântat , dacă ar fi orb.

Designul este unul plin de superlative şi poate fi descris astfel: e ca şi cum un copil cu o imaginaţie bogată a desenat maşina şi apoi i-a tot îngroşat contururile şi a desenat peste iar şi iar şi iar. Zona frontală aduce cu o versiune cyberpunk de Renault 4CV, dar în spate regăsim identitatea de camionetă, combinată cu o maşină ce ar putea în jocurile Final Fantasy.

kwxp68ddsf5nnxysqzhq

La interior există 4 scaune, dar dispuse într-o formă de diamant nu clasica aranjare pe 2 rânduri. După cum arată şi una dintre imagini în spate, în zona de stocare încap lejer două motociclete de dirt biking. Yamaha Cross Hub e clar un vehicul care nu e pentru toată lumea, iar americanii spre exemplu ar strâmba din nas, pentru că ei au altă definiţie pentru camionete.

Parcă acest automobil încearcă prea din greu să abunde de curbe, îndoituri, pliuri, mecanisme de aerisire şi extra-uri. Ideea unui pickup truck compact nu e totuşi rea, dar execuţia lasă de dorit. Yamaha a pariat mai degrabă pe maximizarea spaţiului interior, decât pe un look sexy. Mă întreb şi de ce sunt aşa mici aripile şi pneurile… se putea să fie MULT mai mari de atât.