logo

Virtual Photographer – un plug-in gratuit

Introducere
Virtual Photographer este un filtru plug-in gratuit dezvoltat de catre OptikVerve Labs. Poate fi folosit atat cu Adobe Photoshop cat si cu Paint Shop Pro.
Considerat de foarta multa lume a fi cel mai bun plug-in gratuit disponibil la ora actuala, Virtual Photographer contine o multitudine de efecte, multe dintre ele pentru fotografia A/N, dar si pentru color. Poate simula granulatia specifica filmelor fotografice la diferite valori ISO, sau filtrele colorate pentru o buna conversie A/N.


virtualphotographer01.jpg
 
Virtual Photographer impreuna cu alte preseturi pentru el pot fi descarcate gratuit de la:http://optikvervelabs.com/ sub forma executabila sau arhivata.
Chiar daca ati ales versiunea executabila (.exe), aceasta nu va instala plug-inul direct ci va trebui sa o faceti dvs. Dupa ce dati dublu-click pe executabil acesta va crea un dosar pe desktop. Apoi va trebui sa-l mutati manual in dosarul numit “Plug-Ins” al programului de editare pe care il folositi, dupa exemplul: “Program Files -> Adobe -> PhotoShop -> Plug-Ins“. Acest lucru se face avand programul de editare oprit. Rularea lui se face numai dupa mutarea dosarului.
Utilizare
Odata instalat, filtrul poate fi accesat urmand calea:
– in Adobe Photoshop “Filter > optikVerve Labs > virtualPhotographer” sau
– in Paint Shop Pro “Effects > Plugins > optikVerve Labs > virtualPhotographer.
Un lucru important de retinut, deoarece vP nu are optiune de a deschide imagini, va trebui sa deschideti imaginea pe care doriti sa o editati inainte de a accesa filtrul.
Dupa ce ati facut lucrul acesta accesati casuta “Presets” pentru a va alege modificarea dorita. Puteti opta pentru modificarea standard realizata de filtru, sau o puteti ajusta din multitudinea de optiuni pe care vi le ofera pentru fiecare preset, pana la obtinerea rezultatului dorit. Filtrul ofera 24 de presetari color si 32 pentru A/N.


virtualphotographer02.jpg

virtualphotographer03.jpg
virtualphotographer04.jpg
virtualphotographer05.jpg
virtualphotographer06.jpg
virtualphotographer07.jpg
Imagini © Gabi Udrea

Leave a comment