Cu o prezenta pe piata inca din 1961, iata ca dupa ani de existenta, cu o dezvoltare continua, Sigma Photo reprezinta in continuare un etalon de excelenta in domeniul fotografic, la nivel mondial.
Produsele ce poarta marca Sigma reprezinta pentru fotografii din intreaga lume calitate, siguranta si profesionalism deoarece intreaga corporatie japoneza, este dedicata acestor atribute care garanteaza traditia de succes a fabricantului nipon.                                        

Intr-o perioada in care concurenta acerba si criza economica la nivel mondial, au impus pentru unii producatori de echipamente foto si nu numai, gasirea unor solutii de compromis, optand pentru productia echipamentelor in piete precum China, Sigma a ales sa pastreze integral productia, in Japonia.

Astfel, pentru a asigura calitate maxima Sigma produce toata gama de produse in Japonia, in Aizu si sunt foarte mandri de acest lucru.

Cu o cifra de afaceri de 36,4 miliarde de Yeni declarata la finalul anului 2011 si un numar de 894 de angajati, Sigma a crescut impreuna cu comunitatea locala din Aizu, investind in cercetare si inovand constant, asa incat produsele Sigma sa atinga un nivel de calitate superior.

Devotamentul si grija muncitorilor, se regasesc in fiecare produs care iese din liniile de productie, deoarece Sigma isi doreste sa mentina standardele ridicate asa incat calitatea produselor sale sa egaleze sau chiar si intreaca produsele similare.

Design-ul produselor este realizat in Tokyo, iar productia acestora se realizeaza in Aizu.

Faptul ca intrega gama Sigma este produsa in Japonia certifica inca o data importanta pe care o acorda producatorul nipon pentru mentinearea calitatii, in mod special a obiectivelor pentru care acestia utilizeaza sticla procesata in productia proprie, o sticla performanta de tipul SDL – Special Low Dispersion, pentru a sigura o calitate optica sporita, tuturor obiectivelor Sigma.

La camerele digitale, flare-ul si ghosting-ul pot fi cauzate de reflexiile dintre senzor si suprafatele lentilelor obiectivului. Tratamentul antireflex SIGMA Super-Multi-Layer (SML)  al obiectivelor DG, DC si DN evita aceasta problema.

Obiectivele Sigma sunt facute sa asigure o calitate optica sporita, constructia lor este solida iar montura, metalica.

Sigma mai produce si aparate foto DSLR si compact, recunoscute pentru calitatea desavarsita a imaginilor.

Dintre accesoriile foto produse de Sigma in Japonia mai amintim si blitz-urile destinate aparatele foto DSLR, in doua versiuni Standard si Super, oferind performanta maxima concepute sa functioneze cu toate sistemele de expunere auto TTL ale celor mai populare camere foto DSLR

Filtrele Sigma sant foarte rezistente si beneficiaza de tratament multi-strat si au montura slim, pentru a evita vignetarea atunci cand sunt utilizate cu obiective wide sau super-wide.

Reprezentant oficial in Romania pentru brand-ul Sigma,este Photosetup  Garantia la produsele Sigma in Romania este de 2 ani iar service-ul este asigurat in Germania, la sediul reprezentantei Sigma. Departamentul de service german este format dintr-o echipa de tehnicieni specialisti care beneficiaza constant de training tehnic si utilizeaza cele mai performante modalitati in interventiile asupra produselor, asigurand astfel calitatea continua post-vanzare sau chiar post-garantie.

In concluzie, produsele Sigma reprezinta o algere perfecta pentru fotografii care urmaresc un raport de calitate/pret, optim si siguranta in achizitia unor echipamente cu utilizare pe termen lung.