logo

Samsung a lansat aplicaţia Samsung Safety Screen aplicaţia care protejează vederea utilizatorilor de smartphone şi tablete

Setată de către părinţi printr-o parolă, Samsung Safety Screen rulează în background, putând dispune măsuri de siguranţă pentru cei mici. Aplicaţia foloseşte tehnologii de recunoaştere facială, semnalând utilizatorului distanţa optimă de vizionare cu ajutorul unei animaţii prietenoase care apare odată cu oprirea ecranului atunci când dispozitivul este ţinut prea aproape de ochi, iar deblocarea şi deschiderea ecranului are loc doar după ce dispozitivul este ţinut la distanţa minimă de siguranţă recomandată.

Potrivit datelor Vision Council, există o creştere a miopiei pe care specialiştii o pun pe seama unui mix dintre factori genetici şi ai împrejurimilor, ce includ folosirea îndelungată a dispozitivelor digitale şi descreşterea expunerii la lumină naturală. Oboseala ochilor cauzată de dispozitivele digitale poate afecta de asemenea copii şi adolescenţii, ai căror ochi pot obosi după o perioadă lungă de utilizare.

„Utilizarea dispozitivelor electronice, precum smartphone-uri sau tablete, este în continuă creştere, în rândul tuturor grupelor de vârstă. Acestea sunt folosite pentru o multitudinte de activităţi precum vizionarea filmelor, jocuri sau educaţie. Mai mult, copii folosesc aceste dispozitive pe perioade mai lungi de timp şi din cauza faptului că le ţin prea aproape de ochi, lucru nerecomandat, vederea lor se poate deteriora. Prin urmare, ne-am propus să introducem o aplicaţie inovatoare care ajută la protejarea vederii utilizatorilor prin amintirea de a păstra distanţa optimă de folosire,” a declarat Tarek Sabbagh, Head of IT & Mobile la Samsung Gulf Electronics.

Aplicaţia Samsung Safety Screen  este disponibilă gratuit în magazinul Google Play, pentru toţi utilizatorii de dispozitive Android.

Leave a comment