Renault Trezor cel mai arătos automobil concept din 2017

Chiar dacă anul se află de abia la jumătate avem deja un titlu de „cel mai arătos automobil concept al anului”. Vine de la Renault şi se numeşte Trezor. E vorba despre osupermaşină electrică, votată recent la Concorso d’Eleganza Villa D’Este drept cel mai atractiv concept car.

Evenimentul care are loc la finalul lunii mai aduce laolaltă cele mai scumpe maşini din lume şi cele mai originale designuri auto. Renault Trezor a luat locul întâi la capitolul design, în categoria Concept/Prototip. Nu e primul titlu obţinut de automobil, care a fost numit şi „Maşina concept a anului 2016” la Geneva Motor Show în primăvară.

trezors-electric-motor-has-maximum-power-of-260-kw-which-translates-into-350-horsepower

Trezor a văzut lumina zilei în septembrie 2016, la Paris Motor Show şi va rămâne concept o vreme bună de acum încolo. Platforma sa va inspira totuşi automobile reale Renault pe viitor. Renault Trezor se bazează pe două baterii, una în faţă şi una în spate, ceea ce duce la o distribuţie egală a greutăţii. Fiecare baterie are propriul sistem de răcire, care include aerisiri hexagonale.

Mecanismele se vor ridica şi coborî, ca şi cum automobilul ar pulsa şi respira, ca o fiinţă vie. Motorul electric al maşinii are o putere maximă de 260 kW, echivalentul a 350 de cai putere. Supermaşina e capabilă să atingă 100 km/h în sub 4 secunde. De remarcat că nu avem portiere propriu zise, ci un fel de acoperiş cu portiere incluse, care se ridică precum cockpitul unui avion de vânătoare.

Consola interioară este una high tech, cu un touchscreen în formă de „L” şi un slot special pentru smartphone în zona cotierei. Renault Trezor are 3 moduri de şofat: neutru, sport şi autonom. Renault doreşte să aibă un sistem propriu autonom gata până în 2020 şi să îl includă pe automobile cu preţuri rezonabile. Inovaţia ar putea pleca chiar de aici.

Leave a comment