logo

De ce este mai avantajos sa folosim limba romana in setarile telefoanelor si tabletelor

http://stirileprotv.ro/ilikeit/smart-things/ilikeit-de-ce-este-mai-avantajos-sa-folosim-limba-romana-in-setarile-telefoanelor-si-tabletelor.html

Cei mai multi dintre noi isi folosesc meniul telefonului sau calculatorul in limba engleza desi au la dispozitie si romana ca optiune.

Ar fi o idee buna sa va schimbati obiceiul catre limba noastra pentru a va putea folosi gadgetul mai rapid si cu mai mult folos. George Buhnici vine la iLikeIT cu o lista de argumente in acest sens. Iar principalul motiv este ca sistemele precum Siri sau Cortana nu vor avea optiune in limba romana decat atunci cand va exista o cerere destul de mare in acest sens. Din pacate, insa, multi utilizatori din Romania isi folosesc device-urile intr-o limba straina – mai ales engleza – asa incat producatorii de tehnologie nu prea ne baga in seama.

Exista totusi si multe lucruri care se pot face in romana. Pe iPhone, daca treci la limba romana, este mai simplu sa ai acces la setari si sa cauti optiunile de care ai nevoie. Exista inclusiv dictare in limba romana – si foloseste chiar si diacriticile. Pentru Siri exista insa o problema, dat fiind ca nu stie decat engleza.

Acelasi lucru este valabil si pentru dispozitivele cu Android – cautarea setarilor e mult mai simpla in limba romana. Si pe Android functioneaza dictare cu vocea in limba romana. O optiune similara exista si pe desktop, pe dictation.io.

Leave a comment