logo

Fotografii cu refugiați germani din al Doilea Război Mondial colorizate recent de către Sanna Dullaway

Situația refugiaților din Siria nu este prima de acest gen, dar se pare că cei mai mulți dintre noi au uitat istoria. Aici ți-am adunat câteva fotografii vechi, din al Doilea Război Mondial, care au fost colorizate și-ți prezintă o istorie pe care poate ai uitat-o.

Acum 70 de ani, europeni cu plete blonde fugeau spre orient, pentru a găsi libertate. Astăzi situația s-a inversat.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, zeci de mii de refugiați germani au avut aceeași soartă ca refugiații sirieni din zilele noastre. Pe atunci, ei nu căutau liniște în Europa. Ei căutau să fugă de aici și de ororile naziste.

În jurul anului 1944, Middle East Relief and Refugee Administration (MERRA) a început să deschidă tabere în Siria, Egipt și Palestina. Acolo, oamenii aveau siguranța că vor scăpa de război și de conflictele sângeroase. Astfel, oameni de toate vârstele și din toate păturile sociale și-au început călătoria către libertate.

Evacuarea lor a fost surprinsă în nenumărate fotografii. O parte din ele au fost colorizate recent de către Sanna Dullaway. Ele ne amintesc de cât de important este să îi ajutăm pe cei care caută        siguranță și pace.

https://www.youtube.com/watch?v=UpdoKKhW8LA

Leave a comment