Există o categorie de producţii cinematografice mai puţin exploatate în ultimii ani: filmele SF impresionează de obicei prin efecte speciale, dar nu se bucură de o popularitate foarte mare la public.

Totuşi, există câteva premise interesante pentru acest an, prin prisma faptului că pe lista premierelor sunt numeroase filme Sci-Fi cu potenţial.

Pe lângă amintetele efecte speciale generate pe computere, vom avea parte şi de clasicele filme cu roboţi, dar şi de unele filme science fiction cu extratereştrii.

Iar asta nu este tot: tot în acest an vor apărea şi filme fantasy, în care accentul se pune mai mult pe ficţiune decât pe ştiinţă, dar în doze suficient de puternice pentru a atrage şi publicul hard SF. Prin urmare, te invităm să urmăreşti câteva trailere pentru filme SF care vor ajunge la cinema în acest an şi să ne spui în rubrica de comentarii care dintre ele ţi se par cele mai atractive şi de ce.

Iată cele mai interesante producții science-fiction care vor apărea pe marile ecrane pe parcursul anului 2019:

Captive State: premiera în 15 martie 2019 (SUA)

Au trecut 10 ani de când o civilizație extraterestră a ocupat planeta, iar fiecare oraș are parte atât de oameni care formează rezistența, cât și din colaboratori care ajută extratereștrii să-și îndeplinească obiectivele. Acțiunea filmului se petrece într-un cartier din Chicago care prezintă ambele tabere. Subiectul este unul asemănător cu cel al serialului Colony, însă filmul nu are momentan o dată pentru premieră în România.

Avengers: Endgame: premiera în 26 aprilie

Știm că este vorba despre un film cu supereroi, însă tocmai de aceea poate fi încadrat cu ușurință în categoria fantasy. În noua producție Avengers vom avea ocazia să aflăm ce s-a întâmplat după sfârșitul tragic al multor supereroi la finalul lui Avengers: Infinity War. În prezent nu se cunosc prea multe detalii despre acest film, însă am aflat deja că printre noutăți se numără și prezența lui Ant-Man, în timp ce Tony Stark este pierdut în spațiu. Nu este însă exclus să avem parte de o nouă serie de supereroi care ne spun “la revedere”.

Ad Astra: premiera în 24 mai 2019

Dacă îți plac filmele SF, iar Interstellar se numără printre favoritele tale, ai face bine să nu ratezi prezența la cinema cu ocazia premierei Ad Astra. Brad Pitt interpretează rolul unui inginer care decide să plece în căutarea tatălui său. Acesta din urmă este interpretat de Tommy Lee Jones și a plecat cu 20 de ani înainte spre… Neptun. Din distribuție mai face parte și Donald Sutherland, în timp ce regia este semnată de James Gray.

Gemini Man: premiera în 11 octombrie 2019

După o absentă destul de mare, toamna acestui an ne aduce din nou în preajma lui Will Smith, de data aceasta într-un rol serios. Smith interpretează rolul asasinului Henry Brogen care se apropie de vârsta pensionării, însă retragerea devine rapid doar un vis frumos, întrucât trebuie să înfrunte propria sa clonă. Filmul este regizat de Ang Lee.

Terminator: premiera în 22 noiembrie

Da, este adevărat că nu știm prea multe detalii despre noua producție Terminator. Pe de altă parte, un astfel de film nu poate lipsi dintr-o listă cu cele mai bune filme de acțiune ale anului, fie numai și pentru renumele seriei. La cei aproape 72 de ani ai săi, Arnold Schwarzenegger este pregătit să joace un nou rol principal într-una dintre seriile care l-au făcut celebru.

Star Wars: Episode IX: premiera în 20 decembrie 2019

Anul 2019 aduce finalul celei de-a treia trilogii Star Wars. Ca de obicei, producătorii sunt foarte misterioși și preferă să amâne detaliile concrete despre noul film mai aproape de data lansării. Prin urmare, printre puținele lucruri pe care le știm se numără faptul că distribuția va fi asigurată de Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, John Boyega sau Lupita Nyong’o, în timp ce J.J. Abrams se ocupă de regie.

Warning: premiera neprecizată

Cum va arăta viitorul? Ce așteptări trebuie să avem? Filmul Warning are un titlu destul de sugestiv și prezintă o serie de povesti scurte pe acest subiect. Nu avem prea multe detalii despre felul poveștilor, dar știm deja că, printre actorii care vor “defila” pe ecran, se numără și Alice Eve, Lana Condor sau Laura Harrier, în timp ce scenariul și regia sunt semnate de Agata Alexander.

Comments

0 comments