Jack Reacher: Never Go Back (2016)

Acțiunea îl prezintă pe Reacher în drum spre vechea sa bază militară din Virginia, pentru a lua cina cu o femeie numită recent comandatul bazei. Scenariul noului film nu aduce niciun personaj din prima peliculă înapoi pe marile ecrane, dar ne aduce oameni noi și o poveste mai tensionată și mai încurcată decât prima. Jack Reacher (același Tom Cruise, ceva mai bătrân) are acum de-a face cu maiorul Susan Turner (Cobie Smulders), eliberată din funcția pe care o deține în cadrul Poliției Militare a SUA după ce este acuzată de spionaj. Firește, Reacher va face tot ce îi stă în putință pentru a-i dovedi nevinovăția lui Turner, care pare să fie și un oarece punct de interes sentimental pentru acesta, mergându-se pe ideea din primul film. Lucrurile se complică în momentul în care Reacher descoperă că ar putea fi tată, acesta fiind firul narativ secundar al filmului, ce se desfășoară în paralel cu firul principal, al investigației nonconformiste făcute de fostul militar.

The Girl with All the Gifts (2016)

Un thriller cu accente horror, plasat într-un viitor distopic. Povestea e a micuței Melanie. Ea este un “caz” examinat de către oameni de stiință aflați în căutarea unui antidot împotriva bolii care îi amenință pe ultimii supraviețuitori ai planetei.

Filmul are parte de un element surpriză şi anume o fetiţă hibrid pe nume Melanie, care poate sta la acelaşi loc cu cei infectaţi, dar are inteligenţă şi stăpânirea uimitoare de şine de a convieţui cu oamenii care încă nu au luat virusul…
De fapt, în jurul ei este concentrată acţiunea filmului deoarece ea va fi cheia supravieţuirii ultimilor oameni ne atinşi de virus… dar mai presus de toate va lupta să-şi ţină în viaţă şi la adăpost fiinţa iubită… cine este ea???… urmăriţi filmul şi o să aflaţi…

Southside with You (2016)

Prima întâlnire a cuplului prezidenţial american, care a avut loc în vara anului 1989, a inspirat filmul romantic, „Southside with You“, de Richard Tanne.

La prima lor întâlnire, Michelle Obama avea vârsta de 25 de ani şi era avocat în Chicago, iar Barack Obama împlinea 28 de ani şi era asociat la aceeaşi firmă de avocatură la care lucra ea.   În orele petrecute împreună la prima întâlnire, cei doi au vizitat o expoziţie de artă cu lucrări semnate de Ernie Barnes şi au participat la o întâlnire a comunităţii cu scopul de a găsi o modalitate de a construi un centru pentru tineri.   Cuplul a mers la o proiecţie a filmului „Pizzeria lui Sal/ Do The Right Thing“, regizat de Spike Lee, după care cei doi au mâncat îngheţată, discutând despre vieţile, ambiţiile şi temerile lor.

Serialul săptămânii

Wasteland (Pustina)

Când Hana Sikorova, primarița unui oraș nordic din Boemia, înfruntă o mare companie de minerit care le oferă locuitorilor compensații mari ca să-și abandoneze casele, fiica ei de 14 ani, Misha, dispare.