logo

Dacia Duster 2018 bifează doar 3 stele la capitolul siguranță la testele Euro NCAP

Cu toate că noua Dacia Duster vine cu elemente de design atractive și cu modificări binevenite în raport cu generația anterioară, se pare că la capitolul siguranță lucrurile rămân dezamăgitoare. Aflăm că în cadrul testelor Europ NCAP, SUV-ul construit la Mioveni a reușit să obțină doar 3 stele la nivel de siguranță, rezultat bifat și de către predecesorul său.

Ni se dezvăluie că Duster II a obținut un scor de 71% pentru protecția adulților de la interior, în vreme ce gradul de protecție pentru copii a căzut la 66%, cel pentru pietoni fiind de 56%. De asemenea, în ceea ce privește asistența pentru siguranță s-a ajuns la un scor de 37%, asta pentru că singurele funcții standard pentru Duster sunt reminder-ul pentru centura de siguranță și limitatorul de viteză.

Per total protecția pentru adulți este relativ bună la toate testele de impact, dar problema serioasă este semnalată pentru pasagerii cei mici unde la testarea unui manechin de mărimea unui copil de 6 ani s-a demonstrat că protecția toracică la un impact frontal este medie. Mai sus vedeți și clipul video realizat de Euro NCAP și bineînțeles testele desfășurate.

Leave a comment