In acest tutorial noi vom invata cum putem foarte usor sa imbunatatim claritatea, calitatea si culorile unei imagini. Inainte de a incepe de a reinoi culorile fotografiei, iti recomand link-ul Tutorial modificare poze – adauga claritate si lumina pentru a invata cateva modalitati de a adauga lumina pozei, nu doar claritate.

Pasul 1

Pentru inceput deschide poza noastra in photoshop careia trebuie sa ii reinvii culorile.

Creaza copia originalului tastand Ctrl + J. Pozitioneaza-te pe copie si intra in meniul Filter – Other – High Pass si foloseste setarea 0.8 daca folosesti aceasta poza.

Pasul 2

Schimba regimul in Overlay pentru a adauga putina claritate.

Pasul 3

Acum vom modifica culorile fotografiei. Asadar intra in meniul Image – Adjustement – Curves si foloseste urmatoarele setari:

Pasul 4

Acum seteaza optiunea Levels in felul urmator pentru a imbunatati culorile imaginii:

Pasul 5

Incarca selectia intregii imagini tastand Ctrl + A si mai apoi tasteaza Shift + Ctrl + C pentru a copia toate imaginile. Mai apoi tasteaza Ctrl + V pentru a le insera intr-un stat care va fi cel mai sus. Schimba regimul in Overlay si transparenta scade-o la 23%.

Pasul 6

Repeta pasul cu nr. 6 inca odata. Dupa aceasta intra in meniul Image – Adjustment – Shadow/Highlight si seteaza Shadow la 28% si Highlights la 0%.

Pasul 7

Dupa aceasta pentru a continua de a reinvia culorile pozei, foloseste optiunea Color Balance care se gaseste in meniul Layer – New Adjustment Layer folosind urmatorii parametri:

Pasul 8

Acum noi vom imbunatati calitatea si culorile imaginii in general modificand cerul imaginii. Navigheaza in meniul Select – Color Range si seteaza optiunea Fuzziness la circa 80. Inca nu inchide aceasta fereastra, ci apasa pe cer si deabia mai apoi tasteaza „Ok”. Cerul tau acum ar trebui sa fie selectat. Iarasi creaza un strat de corectie Color Balance cu urmatoarele setari:

Si iata inca odata rezultatul final al tutorialului care te ajuta sa imbunatatesti culorile si calitatea / claritatea imaginii in cateva minute.