Nu de putine ori unele poze ale noastre fie nu au culoare, fie dorim sa le adaugam careva efecte photoshop si modificam in asa fel, incat imaginea sa radieze de caldura si lumina, sa ne provoace un sentiment de gingasie.

Alteori, dorim pur si simplu sa adaugam careva detalii pozei noastre care nu au fost pur si simplu in realitate cum am fi dorit cand am facut poza.

In cele ce urmeaza in acest tutorial noi vom adauga ceva efecte photoshop cu raze de soare.

Deci, sa incepem!

Pasul 1

Pentru inceput deschide fotografia cu imaginea careia doresti sa ii adaugi efecte photoshop cu raze de soare. Eu am ales o poza unde este fotogafiata padurea.

Pasul 2

Creaza doua copii ale acestui strat tastand Ctrl + J si redenumeste-le in „Rays of light 1” si „Rays of light 2”. Alege prima copie si apoi intra in meniul Image – Adjustment – Threshold.

Pasul 3

Dupa aceasta aplica optiunea Radial Blur pentru a obtine ulterior efecte photoshop dorite.

Pasul 4

Mai apoi schimba regimul in „Screen”. Dupa aceasta intra in meniul Layer – New Adjustment Layer – Hue/Saturation folosind optiunea Mask.

Pasul 5

Pozitioneaza-te pe copia cu nr. 2 si iarasi intra in meniul Image – Adjustment – Threshold.

Pasul 6

Pentru a obtine efectele photoshop dorite la acest pas, iarasi aplica filtrul Radial Blur cu aceleasi setari si mai apoi iarasi foloseste optiunea Hue/Saturation cu acelasi regim ca la prima copie.

Pasul 7

Adauga masca ambelor copii si sterge razele soarelui de pe suprafata catorva copaci.

Pasul 8

In final noi vom imbunatati razele soarelui pentru a obtine efectele photoshop dorite. Pentru aceasta creaza un nou document, creaza un nou strat si vopseste-l in culoarea neagra. Dupa aceasta intra in meniul Filter – Blur – Lens Blur cu obiectivul de 33 mm.

Mai apoi cu ajutorul instrumentului Elliptical Marquee Tool creaza o selectie in jurul sferei luminoase si foloseste optiunea care se deschide cu ajutorul Ctrl + Alt + R pentru a reduce stralucirea.

Pasul 9

Muta sfera luminoasa in documentul cu poza noastra si schimba regimul din Normal in Screen, pentru a ascunde culoarea neagra. Dupa aceasta foloseste optiunea Hue/Saturation pentru a adauga culoarea orange razelor de soare, obtinand astfel efecte photosop dorite.

Iata inca odata rezultatul nostru final cu efecte photoshop de lumina.