Robotul inteligent Sophia a început să meargă, anunţă creatorii săi, citați de Euronews.

Creat de Hanson Robotics din Hong Kong, umanoidul a făcut furori în ultimele luni cu abilităţile sale.

Sophia apare făcând primii săi paşi într-un clip video difuzat înaintea Consumer Electronics Show, târgul de tehnologie digitală care începe marți în oraşul american Las Vegas.

Capacitatea robotului de a merge pe propriile picioare este considerată un salt major pentru inteligența artificială.

Camerele video de la nivelul ochilor și un senzor 3D montat în piept o ajută pe Sophia în interacţiunea cu persoana pe care o are în faţă, înţelegându-i comenzile. Procesorul care servește drept creier al robotului combină recunoașterea facială și a vorbirii, procesarea limbajului natural, sinteza vocală și un sistem de control al mișcării.

Inventatorii speră că Sophia se va dovedi utilă în asistență medicală, ajutând oameni zi de zi. Robotul inteligent Sophia a vizitat anul trecut si Romania unde a primit un card de credit. După ce anul trecut a primit cetăţenie în Arabia Saudită, pe baza actului de identitate şi paşaportului, Sophia a primit un card de credit de la o bancă din România, în cadrul unui eveniment organizat la Palatul Regal din Bucureşti.                                     Interviu Andreea Esca, cu robotul Sophia. http://https://stirileprotv.ro/stiri/stirileprotv-special/andreea-esca-interviu-cu-robotul-sophia-reactia-la-intrebarea-ar-trebui-sa-ma-tem-ca-imi-vei-lua-locul.html

Comments

0 comments