logo

CANON SPEEDLITE 470EX-AI PRIMUL BLIT DOTAT CU INTELIGENTA ARTIFICIALA

Canon a lansat primul bliţ din lume dotat cu inteligență artificială – Speedlite 470EX-AI – ca să faci poze mai bune. AI Bounce este o funcţie nouă de Inteligenţă Automată (Auto Intelligent – AI) care vă ajută să obţineţi fotografii cu bliţ fără griji şi efort. Această nouă tehnologie calculează şi poziţionează în mod automat capul bliţului pentru a obţine cea mai bună lumină pentru fotografii reușite.

Bliţul Canon Speedlite 470EX-AI, anunțat la scurt timp după mirrorless-ul Canon M50 (prezentat aici), este ideal pentru orice fel de fotografi, de la fotografii entuziaşti care învaţă cum să folosească un bliţ la fotografii profesionişti care au deja experiență în folosirea blițurilor externe.

Acel sistem de inteligență artificială, intitulat AI Bounce, va elimina nevoia de experimente pentru luminarea corectă a unei scene. Este suficient să folosești noul bliț Canon Speedlite 470EX-AI cu inteligență artificială și fiecare cadru va fi luminat mult mai bine. Algoritmul blițului va fi capabil să calculeze poziția perfectă a fascicolului de lumină, luând în calcul distanța față de subiect, poziția pereților și nu numai. În plus, lumina naturală a spațiului va influența în mod direct puterea furnizată de blițul cu AI Bounce.

Chiar dacă miști aparatul foto între cadre, blițul Speedlite 470EX-AI se va ajusta fără nici un fel de intervenție din partea ta. Motoare integrate la bază și în balama reorientează blițul pentru a avea de fiecare dată un cadru luminat cât se poate de bine.

Prin rotirea capătului bliţului la 180 de grade la stânga şi la dreapta, plus 120 de grade în sus, funcţia AI Bounce a bliţului 470EX-AI le permite fotografilor să se adapteze la diverse medii de fotografiere şi să elimine umbrele nedorite.

Adaptorul bounce poate fi ataşat la bliţul Speedlite 470EX-AI pentru a asigura o lumină mai delicată, permiţând surprinderea unor portrete mult mai luminoase.

Acest bliţ dispune de un Nr. ghid de 47m pentru a asigura o iluminare puternică pe distanţe mai mari; ideal pentru fotografiere în spaţii vaste sau pentru a fi folosit la scenarii de fotografiere complexă, când toate subiectele trebuie să fie luminate în mod plăcut. Acoperirea pentru obiective grandangulare – de la 24mm la 105mm – şi 14mm posibil cu ajutorul adaptorului încorporat, oferă o distribuire a bliţului suficient de extinsă astfel încât să lumineze imaginile surprinse cu un obiectiv grandangular. Aceasta este o funcţie avantajoasă mai ales pentru fotografii de nuntă care au de realizat imagini de grup.

https://www.youtube.com/watch?v=chLtZ5Fress&t=27s

Având 19 funcţii personalizate, Speedlite 470EX-AI oferă control creativ complet, deoarece fotograful poate personaliza setările pentru a putea realiza fotografiile dorite. Funcţia pentru receptor optic wireless permite bliţului să fie utilizat la distanţe de până la 10 m de aparatul foto.

Blițul Canon Speedlite 470EX-AI nu integrează declanșare prin wireless, pentru acest lucru trebuie atașate declanșatoare radio compatibile

Fotografii mai avansați pot folosi funcția de memorare din Canon Speedlite 470EX-AI. Înregistrează poziția blițului pentru anumite cadre și reapelează acea poziție în funcție de nevoie.

Prețul de achiziție a noului bliț Canon Speedlite 470EX-AI ,începând cu luna aprilie a acestui an, este de aproximativ 2000 lei. Rămâne de văzut cât de bine se comportă noul sistem AI Bounce.

https://www.youtube.com/watch?v=QNzla9rVeKY

Leave a comment