logo

Canon EOS M5 – Putere şi performanţă intr-un corp cu design retro

Smartphone-ul a început să înlocuiască încet dar sigur camerele foto compacte, iar mulţi preferă să lase DSLR-ul acasă în vacanţe din acest motiv. Camerele mirrorless sunt o soluţie de mijloc, care să ofere calitate comparabilă cu cea de pe DSLR-uri într-un corp mai compact şi mai uşor. Canon nu s-a descurcat foarte bine pe acest segment, însă noul aparat EOS M5, pare să fie primul mirrorless al companiei care merită atenţia fotografilor semi-profesionişti şi chiar profesionişti.

Noul EOS M5 vine cu un design nou, inspirat de cel al aparatelor foto SLR din urmă cu câteva zeci de ani. Designul retro de acest gen s-a dovedit a fi de succes pentru companii precum Fujifilm şi Nikon şi ar putea convinge câţiva pasionaţi de fotografie măcar să ia în considerare achiziţionarea aparatului Canon. Din fericire, în carcasa acestuia se găsesc destule tehnologiinoi, încât să îi convingă chiar şi pe cei care nu sunt interesaţi doar de design.

Canon pare să fi realizat într-un corp mult mai compact, un aparat la fel de puternic precum modelul mid-range EOS 80D. Mirrorless-ul M5 vine cu senzor APS-C de 24,4 megapixeli cu procesor de imagine Digic 7 şi capabilitate de captare a 9 fotografii pe secundă în rafală.  Sistemul de focalizare foloseşte aceeaşi tehnologie Dual Pixel CMOS, care a debutat pe EOS 5D Mark IV în urmă cu doar câteva săptămâni, iar acumulatorul poate oferi autonomie de aproximativ 300 de cadre.

Spre diferenţă de alte modele de aparate mirrorless din gama EOS M, M5 vine cu un ocular electronic integrat, un touchscreen rabatabil la 135 de grate (90 în jos şi 45 în sus) şi conectivitate Bluetooth. Canon va aduce acest aparat pe piaţă în versiune body şi două variante ki cu obiective EF-M. Canon EOS M5 costa 5.948lei – www.f64.ro

Leave a comment