Cu o lungime de 134,8 metri, o lăţime de 16.5m, 5 catarge şi 42 de vele, Royal Clipper este cea mai mare ambarcațiune cu pânze din lume. Corabia, care are o suprafață de 5.200 de metri pătrați, a fost lansată în 2000 și denavighează în apele Mediteranei.  Supranumită „Steaua Mărilor“, ambarcațiunea a fost inspirată de legendara navă de luptă a Prusiei, Preussen, care în 1902 era cel mai mare vas din lume (124,5 m).                                              

velierRoyal Clipper are un echipaj format din 106 persoane, care stau la dispoziția a cel mult 227 de pasageri (capacitatea maximă a vasului), ce pot fi cazaţi în 114 cabine cu decor marin.
velier1Velierul are mai multe punţi, câteva baruri, două restaurante, piscină şi locuri de joacă pentru copii, SPA şi centre de înfrumuseţare.velier4

Frescele din interiorul navei au fost realizate de artistul german Rainer Maria Latzke, unul din cei mai importanți pictori murali din lume. În ciuda înfățișării „antice“, Royal Clipper oferă pasagerilor condiții de lux și extrem de moderne, care rivalizează cu cele oferite de cele mai luxoase hoteluri.                                               

velier7 velier8 velier9 velier10 velier11 velier12   velier15