Departamentul de Apărare al SUA a anunțat câștigătorii pentru 2015 ai competiției de fotografie „Visual Information Awards Program“, care celebrează lucrările fotografilor, cameramanilor, jurnaliștilor și specialiștilor în comunicare care lucrează în cadrul forțelor armate.

Marele câștigător al concursului de fotografie, care a reunit peste  2.400 de participanți, este sergentul Kenny Holston, el remarcându-se cu o imagine surprinsă după cutremurul devastator din Nepal.

#1) LOCUL I ÎN CATEGORIA „OPERAȚIUNI DE LUPTĂ“

Parașutiștii Forțelor Aeriene alături de Joint Task Force 505 ajută la evacuarea victimelor cutremurului dintr-o zonă din apropiere de Charikot, Nepal. JTF 505 împreună cu alte forțe multinaționale și organizaţii umanitare au fost prezente în Nepal pentru furnizarea de ajutoare după cutremurul de 7,8 grade magnitudine, care a lovit Nepalul pe 25 aprilie.

01winner

#2) LOCUL II ÎN CATEGORIA „OPERAȚIUNI DE LUPTĂ“

lupta

#3) LOCUL III ÎN CATEGORIA „OPERAȚIUNI DE LUPTĂ“

#4) MENȚIUNE ÎN CATEGORIA „OPERAȚIUNI DE LUPTĂ“

combat2

#5) LOCUL I ÎN CATEGORIA „ANTRENAMENTE DE LUPTĂ“

Recruți ai US Air Force râd în timp ce iau o gustare după o lungă zi de antrenamente, pe 13 februarie 2015. Munca în echipă și menținerea unui moral ridicat sunt vitale pentru recruții care trebuie să treacă peste 4 luni agonizante de antrenamente tactice și de lecții predate în săli de curs.

02

#6) LOCUL II ÎN CATEGORIA „ANTRENAMENTE DE LUPTĂ“

#7) MENȚIUNE ÎN CATEGORIA „ANTRENAMENTE DE LUPTĂ“

01

#8) MENȚIUNE ÎN CATEGORIA „ANTRENAMENTE DE LUPTĂ“

mentiune antrenament

#9) MENȚIUNE ÎN CATEGORIA „ANTRENAMENTE DE LUPTĂ“

antrenament

#10) LOCUL I ÎN CATEGORIA ,,CARACTERISTICI“

Pușcașii marini din cadrul Primei Divizii de Pușcași Marini participă la o serie de întreceri sportive la Baza Militară din Pendleton, California, pe 1 iulie 2015, menite să consolideze spiritul de camaraderie.

03

#11) LOCUL III ÎN CATEGORIA ,,CARACTERISTICI“

features3

#12) MENȚIUNE ÎN CATEGORIA ,,CARACTERISTICI“

features4

#13) MENȚIUNE ÎN CATEGORIA ,,CARACTERISTICI“

07

#14) LOCUL I ÎN CATEGORIA „ȘTIRI“

Membrii  Klu Klux Klan se întâlnesc la un miting de protest cu membrii New Black Panther Party și ai altor grupuri de activiști afro-americani, în data de 19 iulie 2015. KKK a protestat împotriva deciziei de îndepărtare a steagului confederat de pe clădirea guvernului din Carolina de Sud. În imaginea premiată, tinerii de culoare sunt surprinși în timp ce trec de gardurile de metal care îi separau de protestatarii KKK. În ciuda situației tensionate, nu au existat ciocniri violente.

04

#15) LOCUL III ÎN CATEGORIA „ȘTIRI“

stiri

#16) LOCUL I ÎN CATEGORIA ,,PICTORIAL“

Pușcași marini din cadrul Companiei Bravo a Batalionul I de blindate de recunoaștere, Divizia I Marină, stau pe un vehicul blindat, la Centrul Național de Formare „Fort Irwin“ din California, pe 13 decembrie 2015. Aceștia au luat parte la „Steel Knight 16 (SK-16)“, un exercițiu anual de instruire în teren, prin care sunt testate și perfecționate capacitățile de comandă și de control în cadrul Forței Expediționare Marine.

05

#17) LOCUL III ÎN CATEGORIA ,,PICTORIAL“

pictorial

#18) MENȚIUNE ÎN CATEGORIA ,,PICTORIAL“

pictorial2

#19) MENȚIUNE ÎN CATEGORIA ,,PICTORIAL“

pict

#20) LOCUL 1 ÎN CATEGORIA „PORTRET DE PERSONALITATE“

Portretul maiorului Sherrill Arvin a fost realizat în timpul unui interviu, în care acesta a rememorat activitatea sa militară din anii ’40 până în anii ’70, ca aviator al SUA.

portret

#21) MENȚIUNE ÎN CATEGORIA „PORTRET DE PERSONALITATE“

portret1

#22) MENȚIUNE ÎN CATEGORIA „PORTRET DE PERSONALITATE“

portret3

#23) LOCUL I ÎN CATEGORIA „SPORT“

Doi soldați joacă fotbal american, în timp ce un coleg supraveghează perimetrul în timpul antrenamentului „Expert Field Medic Badge“, dedicat personalului medical, la Joint Base Lewis-McChord, din Washington.

catch

#24) LOCUL II ÎN CATEGORIA „SPORT“

sport2

#25) MENȚIUNE ÎN CATEGORIA „SPORT“

sport3