Majoritatea mirilor, atunci când îşi aleg fotograful de nuntă, îl apreciază în dependenţă de lucrările recente ale acestuia. Desigur această abordare este cea mai potrivită, deoarece în acest mod îi puteţi cunoaşte capacităţile, stilul dar şi calitatea serviciilor, ce le oferă. Puţini dintre miri se gândesc însă la fapul că fotografiile reuşite nu sunt doar meritul celui, care priveşte prin obiectiv, ci şi a celor spre care acest obiectiv este îndreptat, mai bine zis a persoanelor care pozează.

Dacă acest aspect nu este luat în consideraţie, oricât de profesionist ar fi fotograful, pe care l-aţi angajat, aţi putea rămâne dezamăgiţi de rezultatul final şi viceversa, dacă sunteţi atenţi la sfaturile noastre, culese de la fotogafii autohtoni de nuntă, veţi obţine fotografiile, la care aţi visat.

1. Planificaţi minuţios ziua nunţii

Faceţi un plan bine gândit şi discutat cu tot personalul implicat în organizarea zilei nunţii, şi informaţi toate persoanele responsabile despre el, în deosebi fotograful. În acest mod el îşi va face propriul scenariu de nuntă, ceea ce-l va ajuta să se orienteze şi să nu-i scape nici un moment important.

2. Programaţi şedinţa foto de nuntă în prima jumătate a zilei

Cele mai importante şi mai reuşite fotografii de nuntă vor fi cele realizate în timpul şedinţei foto, acestea vor fi imaginile „de frunte” în albumul vostru de nuntă, de aceea preferabil este ca ele  să fie realizate atunci când machiajul şi coafura miresei sunt proaspăt făcute, când cravata sau papionul mirelui încă stă perfect, iar poalele rochiei de mireasă sunt încă albe.

Foto: Framestudio.md

3. Fiţi cât mai detaşaţi

Nu încercaţi să traucaţi emoţii sau sentimente în timpul şedinţei foto căci veţi arăta penibil în fotografii. Fiţi cât mai naturali. Emoţiile voastre sincere va fi cea mai preţioasă sursă de inspiraţie pentru fotograf.

Foto: I.D. Brothers

4. Urmaţi îndemnurile fotografului

Fiţi atenţi la ceea ce vă sugerează fotograful şi încercaţi să-i urmaţi îndemnurile din timpul şedinţei foto. Acest lucru o să vă ajute să vă orientaţi mai uşor şi, în acelaşi timp, îi va simplifica munca fotografului.

Foto: My Life Studio

5. Elaboraţi preventiv o listă cu aspecte importate, de care aţi vrea să ţină cont fotograful

Această listă  o să ajute fotograful să vă cunoască mai bine din timp şi astfel, veţi economisi timpul preţios.

Foto: Studio7

6. Nu vă grăbţi

Este foarte greu să realizezi o fotografie reuşită dacă mişcările Dvs. sunt prea rapide sau dacă ardeţi de nerăbdare ca şedinţa foto să se termine. Coborâţi pe scări lent, plimbaţi-vă cu paşi mărunţi şi sărutaţi-vă îndelung.

Foto: Pasio-Studio

7. Antrenaţi-vă din timp poziţia corectă a corpului

Capul sus şi spinarea dreaptă – se referă în mod special la mirese. Amintiţi-vă ce vă spune permanent mama când mergeţi alături.

Foto: Renmax Studio

8. Întâlniţi-vă cu fotograful cu minim 3 luni înainte de nuntă

Nu lăsaţi totul pe ultima sută de meri. Cele mai impotante aspecte ale ceremoniei, inclusiv şi serviciile foto, trebuie stabilite din timp.

Foto: Render Studio

9. Serviciile calitative nu pot fi ieftine

Nu cădeţi pradă ofertelor ieftine, dacă vă doriţi un fotograf cu adevărat profesionist. Un preţ mic pentru servicii înseamnă o calitate mai proastă, fie conştientizaţi acest lucru şi economisiţi pe seama serviciilor foto, fie optaţi pentru servicii de înaltă calitate, dar vă asumaţi răspunderea în privinţa preţului, pe care va trebui să-l plătiţi.

Foto: Vadim Rogalin

10. Nu cereţi fotografii exact ca la prietena „X” de pe Facebook

Fiecare fotografie este unică şi nu poate fi repetată, încercaţi să fiţi cât mai originali şi atunci fotografile voastre vor fi cele mai reuşite.

Foto: SirbuPhoto.com

11. Optaţi pentru un machiaj profesionist, adaptat pentru şedinţele foto

Make-up artiştii profesionişti cunosc cerinţele machiajului destinat şedinţelor foto şi au şi produsele necesare realizării lui, de aceea alegeţi cu grijă stilistul make-up şi discutaţi acest aspect, preventiv.

Foto: Stefan Botnari Photography

12. Nu presaţi fotograful din punct de vedere al timpului 

Atât în ziua nunţii cât şi după, oferiţi fotografului timpul necesar pentru realizarea şi prelucrarea fotografiilor. Un lucru făcut în grabă va ieşi neclitativ. Cel mai bine este să discutaţi termenul aproximativ înainte de încheierea contractului de prestare a serviciilor şi fiţi atenţi la fotografii, care vă promit materialul finit în timp record.

Foto: StudioINT

13. Fiţi amabili şi zâmbitori

Urmaţi acest sfat pe parcursul întregii zile. Nu uitaţi că sunteţi mereu în vizorul aparatului foto, aşa că fiţi amabili unul cu altul şi cu cei din jur, or, fotograful nu o să vă poateă adăuga zâmbetul în timpul prelucrării imaginilor.

Foto: Andrei Zveaghintev

14. Fiţi punctuali

Sfatul se referă în mod special la şedinţele foto, ce au loc înainte de nuntă. Luaţi în consideraţie faptul că fotograful Dvs. poate avea planificate mai multe evenimente în acea zi, de aceea timpul rezervat pentru şedinţa voastră foto se va reduce în dependenţă de cât veți întârzia.

Foto: eMotion Studio

15. Optaţi pentru vestimentaţie comodă

Toţi mirii, şi în mod special miresele, îşi aleg vestmentaţia de nuntă după principiul „asta îmi plac, asta îmbrac” şi puţine dintre ele iau în consideraţie şi aspectul comodităţii, care nu este nici pe departe mai puţin important. Într-o rochie nu atât de „sexy” sau pompoasă, dar foarte comodă, veţi fi cu siguranţă cea mai frumoasă mireasă, în plus vor fi excluse eventualele situaţii jenante, în care aţi putea să vă pomeniţi.

Foto: LOVEstudio